Velkommen til Straumen Båtforening, Sørfold

Straumen har ei fin elv som munner ut i småbåthavna. Her er det store forekomster av laks og annen fisk. Du kan bo i båten og stå på kaia og fiske. Fiskekort må kjøpes på Straumhaug camping, tlf: 91775598.
Hvis du har behov for å bevege deg til fots så er inngangsporten til Rago nasjonalpark ca.1,5 mil unna. Et fantastisk turområde.  Straumklompen er en utfordrende tur, men utsikten er verd slitet. Herfra sies det at man kan se syv kirkesogn. Denne løypa er merket og starter ved øverste bebyggelse oppunder fjellet. Seljeåsen og Harelifjell har lettere løyper. Til starten av disse turløypene kan man gå eller sykle.
Hvis du krysser E6 som går rett ovenfor havna og følger en sti som går gjennom en del kratt så ser du sentrum av Straumen. Her finnes en Prix butikk med post i butikk.  Salten museum har ei innholdsrik avdeling her. Frisør og fotpleie finnes også i samme område. Bussforbindelse til Fauske.

                           SBF kan tilby kurs for Båtførerprøven.

Alle født 1.1.1980 eller senere, som skal føre en fritidsbåt med skroglengde over 8 meter eller som har mer enn 25 hk, må ha båtførerbevis. Prøven kan avlegges fra fylte 14 år, men båtførerbeviset vil først kunne utstedes ved fylte 16 år. Eldre personer anbefales også å ta Båtførerprøven. Det kreves ingen form for praksis i forbindelse med Båtførerprøven eller for å få utstedt båtførerbevis.

Flere forsikringsselskap gir rabatt om du har tatt båtførerprøven og har båtførerbevis.

SBF er godkjent Testsenter for Norsk Test, og her kan testen gjennomføres for å få utstedt Båtførerbevis.

De som skal opp til eksamen for Båtførerprøven må registrere seg på Båtførerregisteret, lenke https://båtførerregisteret.no/

Denne registreringen er nødvendig før de kommer til Testsenter for test.

Henvendelse for ønske om kurs og/eller test sendes på mail til sbfkurs@yahoo.com eventuelt telefon 411 41 881.

Straumen Båtforening er sentralt beliggende ved E6 nær Straumen sentrum i Sørfold kommune.

Priser

Her vil du finne oversikt over båtforening sine priser for Medlemskap, og de forskjellige leiepriser, og priser for aktiviteter som for tiden er gjeldende.

Styret

Her finner du oversikt over Styrets medlemmer. Ta gjerne kontakt med styret, helst pr email. Er det viktig, ta gjerne kontakt pr. telefon.

Meldinger

Her vil du alltid finne gjeldende beskjeder og informasjon.

Arkiv

Her vil du finne alle saks-dokumenter for  foreningen.

Vedtekter

Her kan du laste ned Havnereglementet for foreningen.

Kontakt

Her finner du oversikt over alle kontakt-personer i foreningen.